Már itt az idő az ünnepi menüt összeállítani, amiből a sütik sem maradhatnak ki. Ehhez szeretnénk most néhány gazdaságos megoldást ajánlani: íme 3 recept, amihez szörpöt is használhatsz.
Narancs szelet
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, a vízzel, hozzákeverjük a sütőporos kakaós réteslisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Előzőleg kikent tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba!
A margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük az összetört túrót. A kihűlt tésztánk tetejére kenjük az elkészített túrós krémet.
A mázhoz: a szörpös vízben sűrűre főzzük a pudingokat. Amikor kihűlt a túrós krém, tetejére kenjük. Legalább 1-2 órát hagyjuk hűtőben állni, de másnapra lesz az igazi.
A tésztához:
4 db tojás
8 ek víz (forró)
20 dkg rétesliszt
25 dkg cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi sütőpor
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál rétesliszt (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez:
50 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
5 ek cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
A tetejére:
4 dl Pölöskei Jaffa szörp
3 dl víz
2 csomag vaníliás pudingpor
Kiwi szelet
Elkészítés:
Tészta:
5 tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A tojások sárgáját és a cukrot alaposan kikeverjük, apránként hozzáadjuk a forró vizet, az olajat és a sütőporos lisztet.
A felvert tojásfehérjéket óvatosan összekeverjük a lisztes tojássárgákkal. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.
Töltelék:
A tejszínhabot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és kemény habbá verjük.
A tejfölt egy tálban összekeverjük a felvert tejszínnel, és a kihűlt piskótára simítjuk.
Tetejére:
A 400 ml vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk.
A kiwit megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
A felkarikázott kiwit rárakjuk a tejfölös krémre, és a langyos pudinggal leöntjük.
Hideg helyre tesszük legalább 5 órán át. Tálalás előtt felszeleteljük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, a vízzel, hozzákeverjük a sütőporos kakaós réteslisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Előzőleg kikent tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba! A margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük az összetört túrót. A kihűlt tésztánk tetejére kenjük az elkészített túrós krémet. A mázhoz a szörpös vízben sűrűre főzzük a pudingokat. Amikor kihűlt a túrós krém, tetejére kenjük. Legalább 1-2 órát hagyjuk hűtőben állni, de másnapra lesz az igazi.
[et_pb_toggle title="Hozzávalók" _builder_version="4.6.5" _module_preset="default" title_text_color="#ed1c22" hover_enabled="0" icon_color="#ffffff" open_toggle_background_color="#ffffff" closed_toggle_background_color="#ed1c22" closed_toggle_text_color="#ffffff" closed_title_font="Myriad Pro Bold||||||||" sticky_enabled="0"]A tésztához:
5 db tojás
200 g porcukor
5 evőkanál víz (forró)
1 ek napraforgó olaj
200 g finomliszt
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
330 ml habtejszín
500 g tejföl
2 ek vaníliás cukor
A tetejére:
6 közepes db kiwi
400 ml víz
100 ml Pölöskei Kiwi szörp
100 g porcukor
2 ek vaníliás cukor
40 g étkezési keményítő
Fekete-erdő szelet
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük egy edénybe, feltesszük a tűzhelyre forrni. Közben a pudingport kikeverjük cukorral és 2 dl szörppel csomómentesre, majd a meggyléhez öntjük. Amikor már majdnem megsűrűsödött, beleöntjük a meggy valamennyi részét (pár szemet kell meghagyni a díszítéshez). A piskótára kenjük a készült krémet, ennek tetejére pedig a felvert tejszínhabot kenjük. Reszelt csokival és meggydarabkákkal díszíthetjük.
[et_pb_toggle title="Hozzávalók" _builder_version="4.6.5" _module_preset="default" title_text_color="#ed1c22" hover_enabled="0" icon_color="#ffffff" open_toggle_background_color="#ffffff" closed_toggle_background_color="#ed1c22" closed_toggle_text_color="#ffffff" closed_title_font="Myriad Pro Bold||||||||" sticky_enabled="0"]A piskótához:
6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 kanál langyos tej
6 tojás
2 kávéskanál kakaópor
A krémhez:
1 üveg meggybefőtt
2 csomag puncs ízű pudingpor
2 dl Pölöskei meggy szörp
cukor ízlés szerint
A tetejére:
5 dl tejszín
reszelt csoki
pár szem meggy