Barion Pixel
0

Szörpből süti? Lehetséges! Nézd meg ezt a 3 szuper Pölöskei receptet! 1. rész

2017.12.10.

Már itt az idő az ünnepi menüt összeállítani, amiből a sütik sem maradhatnak ki. Ehhez szeretnénk most néhány gazdaságos megoldást ajánlani: íme 3 recept, amihez szörpöt is használhatsz.

Narancs szelet

narancs-szelet

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjükA tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, a vízzel, hozzákeverjük a sütőporos kakaós réteslisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Előzőleg kikent tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba!
A margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük az összetört túrót. A kihűlt tésztánk tetejére kenjük az elkészített túrós krémet.
A mázhoz: a szörpös vízben sűrűre főzzük a pudingokat. Amikor kihűlt a túrós krém, tetejére kenjük. Legalább 1-2 órát hagyjuk hűtőben állni, de másnapra lesz az igazi.

[et_pb_toggle title="Hozzávalók" open_toggle_text_color="#4e4e4e" open_toggle_background_color="#ffffff" closed_toggle_text_color="#ffffff" closed_toggle_background_color="#ed1c22" icon_color="#ffffff" _builder_version="4.6.5" _module_preset="default" title_text_color="#4e4e4e" title_font="Myriad Pro Bold||||||||" closed_title_font="Myriad Pro Bold||||||||"]

A tésztához:

4 db tojás
8 ek víz (forró)
20 dkg rétesliszt
25 dkg cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi sütőpor
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál rétesliszt (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez:

50 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
5 ek cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

A tetejére:
4 dl Pölöskei Jaffa szörp
3 dl víz
2 csomag vaníliás pudingpor

[/et_pb_toggle]

Kiwi szelet

kiwi-szelet

Elkészítés:

Tészta:
5 tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A tojások sárgáját és a cukrot alaposan kikeverjük, apránként hozzáadjuk a forró vizet, az olajat és a sütőporos lisztet.
A felvert tojásfehérjéket óvatosan összekeverjük a lisztes tojássárgákkal. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.

Töltelék:
A tejszínhabot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és kemény habbá verjük.
A tejfölt egy tálban összekeverjük a felvert tejszínnel, és a kihűlt piskótára simítjuk.

Tetejére:
A 400 ml vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk.
A kiwit megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
A felkarikázott kiwit rárakjuk a tejfölös krémre, és a langyos pudinggal leöntjük.
Hideg helyre tesszük legalább 5 órán át. Tálalás előtt felszeleteljük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, a vízzel, hozzákeverjük a sütőporos kakaós réteslisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Előzőleg kikent tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba! A margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük az összetört túrót. A kihűlt tésztánk tetejére kenjük az elkészített túrós krémet. A mázhoz a szörpös vízben sűrűre főzzük a pudingokat. Amikor kihűlt a túrós krém, tetejére kenjük. Legalább 1-2 órát hagyjuk hűtőben állni, de másnapra lesz az igazi.

[et_pb_toggle title="Hozzávalók" _builder_version="4.6.5" _module_preset="default" title_text_color="#ed1c22" hover_enabled="0" icon_color="#ffffff" open_toggle_background_color="#ffffff" closed_toggle_background_color="#ed1c22" closed_toggle_text_color="#ffffff" closed_title_font="Myriad Pro Bold||||||||" sticky_enabled="0"]

A tésztához:
5 db tojás
200 g porcukor
5 evőkanál víz (forró)
1 ek napraforgó olaj
200 g finomliszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
330 ml habtejszín
500 g tejföl
2 ek vaníliás cukor

A tetejére:
6 közepes db kiwi
400 ml víz
100 ml Pölöskei Kiwi szörp
100 g porcukor
2 ek vaníliás cukor
40 g étkezési keményítő

[/et_pb_toggle]

Fekete-erdő szelet

feketeerdő-szelet

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük egy edénybe, feltesszük a tűzhelyre forrni. Közben a pudingport kikeverjük cukorral és 2 dl szörppel csomómentesre, majd a meggyléhez öntjük. Amikor már majdnem megsűrűsödött, beleöntjük a meggy valamennyi részét (pár szemet kell meghagyni a díszítéshez). A piskótára kenjük a készült krémet, ennek tetejére pedig a felvert tejszínhabot kenjük. Reszelt csokival és meggydarabkákkal díszíthetjük.

[et_pb_toggle title="Hozzávalók" _builder_version="4.6.5" _module_preset="default" title_text_color="#ed1c22" hover_enabled="0" icon_color="#ffffff" open_toggle_background_color="#ffffff" closed_toggle_background_color="#ed1c22" closed_toggle_text_color="#ffffff" closed_title_font="Myriad Pro Bold||||||||" sticky_enabled="0"]

A piskótához:
6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 kanál langyos tej
6 tojás
2 kávéskanál kakaópor

A krémhez:
1 üveg meggybefőtt
2 csomag puncs ízű pudingpor
2 dl Pölöskei meggy szörp
cukor ízlés szerint

A tetejére:
5 dl tejszín
reszelt csoki
pár szem meggy

[/et_pb_toggle]

Még több receptet ide kattintva találhatsz! 3 újabb finom és gazdaságos süti vár. Könnyen elkészíthető finomságok, melyek népszerűek lesznek a családban.

Pssz! Figyelj csak. Ezen a zárt listánkon olyan családi tippeket osztunk meg, ami minden szuperanya álma!
Elmondjuk mit tegyél, ha nem akar inni a gyerkőc. Megmutatjuk, hogyan teheted csodássá az első iskolás napjait, szörpös recepteket adunk és még sok mást is. Hasznos tippek, kövess minket!
[gravityform id="1" title="false"]

Szeretünk az élen járni.

Ezért a szörpüzemek közül elsőként tettük lehetővé az internetes szörprendelést Magyarországon.

Rendeld meg pakkban:

pölöskei szörp webshop
A Pölöskeinél ámulatba ejtően sok és különleges gyümölcsöt használunk, hogy megunhatatlan szörpöket készíthessünk a családodnak, hiszen Magyarországon nálunk találod a legszélesebb ízválasztékot.
TUDJ MEG TÖBBET RÓLUNK

Feliratkozás

[gravityform id="1" title="false"]
Pölöskei Italgyártó Zrt. © Minden jog fenntartva – 2025.