Barion Pixel
0

Hogyan pucoljuk meg az egzotikus gyümölcsöket?

2018.03.01.

Az előző cikkünkben említettük, hogy a gyerekeket könnyebben rá tudod venni a gyümölcsfogyasztásra, ha együtt választotok ki egy különleges fajtát. A bevásárlóközpontokban sétálva azonban találkozhatsz olyanokkal, amelyeket először értetlenül forgatsz a kezedben. Most összegyűjtöttünk néhány egzotikus fajtát és elmondjuk, hogyan szabadulhatsz meg a héjuktól könnyedén.

Szemet gyönyörködtető gránátalma

Kezdjük a sort a gránátalmával, amely nemcsak élénk színének, hanem finom ízének köszönhetően is bekerülhet a kedvenceink közé – az élményt azonban tönkre teszi a rajta maradó fehér hártya. A feladatot nehezíti, hogy ha rosszul vágjuk be a héját, akkor mindenhova szétfröccsen a leve.

Ahhoz, hogy ezt elkerüld, először a tetején – óvatosan – vágj körbe egy részt és szedd le. Így látni fogod a keserű részeket, amelyek külső részén bevágásokat ejthetsz. Ezek mentén szét tudod nyitni a gyümölcsöt és kiszedheted a benne lévő piros bogyókat. Ha vizuális típus vagy, akkor nézd meg ezt a videót, amiben bemutatják az egyes lépéseket.

A papaya és a mangó hámozás egyszerű feladat

A mangó színe a zöldtől a sárgán át egészen a pirosig terjed, az édes, sárga húsának köszönhetően pedig a gyerekek egyik kedvenc nassonivalója lehet. Először mosd meg alaposan, majd vágd ketté és hasíts bele kockákat és vágd le a héját.

A papaya az egzotikus gyümölcsök közül az egyik legismertebb. A hámozásához vágd le a csúcsos végét, majd körben a zöld részt. Ezután vágd ketté és távolítsd el a közepében lévő magokat – úgy, mint a sárgadinnyéből.

A licsi és a sárkánygyümölcs rejtélye

Szintén egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a licsi, amelyet a mandarinhoz hasonlóan pucolhatsz meg. A fogyasztásánál egy dologra figyelj: a közepén van egy nagy mag, ezért csak óvatosan harapj bele.

A sárkánygyümölcs rózsaszín megjelenésével kelti fel a kíváncsiságunkat. Ha úgy döntesz kipróbálod, akkor mindenképpen olyat vigyél haza, ami egy kicsit puha, az oldalán lévő levelek pedig lehajlanak. Amikor kettévágod a fehér húsban lévő fekete magok képe tárul eléd. Ezt vájd ki egy kanállal, majd szeleteld fel és készen is vagy.

A kókuszdió felnyitásának titka

A kókuszdió ugyancsak a hívogató gyümölcsök közé tartozik. Olyat válassz, amiben hallod a bene lévő vizet, amikor megrázod. Ahhoz, hogy hozzájuss a fehér húsához, először meg kell lékelned a tetején lévő három mélyedésen – a feladathoz praktikus választás egy dugóhúzó.

Ha ezzel megvagy, akkor öntsd ki a benne lévő vizet és szűrd le, majd egy kalapáccsal törd szét a kemény héjat. Igyekezz minél kisebb darabokra aprítani, mert ezekből könnyebb lesz kiszedni a fehér húst. Az alábbi videóban nemcsak a pucolás, hanem a kókusztej készítésének rejtelmeibe is bevezetnek.

Pssz! Figyelj csak. Ezen a zárt listánkon olyan családi tippeket osztunk meg, ami minden szuperanya álma!
Elmondjuk mit tegyél, ha nem akar inni a gyerkőc. Megmutatjuk, hogyan teheted csodássá az első iskolás napjait, szörpös recepteket adunk és még sok mást is. Hasznos tippek, kövess minket!
[gravityform id="1" title="false"]

Szeretünk az élen járni.

Ezért a szörpüzemek közül elsőként tettük lehetővé az internetes szörprendelést Magyarországon.

Rendeld meg pakkban:

pölöskei szörp webshop
A Pölöskeinél ámulatba ejtően sok és különleges gyümölcsöt használunk, hogy megunhatatlan szörpöket készíthessünk a családodnak, hiszen Magyarországon nálunk találod a legszélesebb ízválasztékot.
TUDJ MEG TÖBBET RÓLUNK

Feliratkozás

[gravityform id="1" title="false"]
Pölöskei Italgyártó Zrt. © Minden jog fenntartva – 2025.