Barion Pixel
0

Hűsítő szörpös italok a nyárra: frissülj fel Pölöskei szörppel!

2021.06.22.

Berobbant a nyár, itt vannak a nagy melegek, végre nem esernyőt kell a táskánkba pakolni és még május végén is vacogni, hanem naptejet, fürdőruhát és hűsítő italokat kell magunkkal vinni. Mutatunk most néhány szörpös tippet, hogy mivel tarthatod magad és a családod frissen és hidratáltan.

Citromfüves frissítő szörp limonádé

Otthonodban is megteremhet az orvosi citromfű, az ablakban, egy balkonládában akár vagy az udvaron. Igazán sokoldalú kis növényke, nyugtat, segít az álmatlanságban, a fogyókúrában és ami most nekünk ebben a melegben lényeges, hogy frissít is!

Szedd le a leveleket, mosd át őket, majd tedd bele egy kancsó vízbe jégkockák közé. Hagyd ázni a leveleket, majd önts rá a kedvenc Pölöskei szörpödből – a házi limonádé citrom-menta ízzel rá is erősíthetsz akár az ízélményre –, kevergesd meg, hogy a jégkockák finoman összetörjék a leveleket. Ez az extra szörpös finomság aztán nemcsak frissít, hanem ellát energiával is egész nap.

Tipp: Jégkocka helyett fagyasztott gyümölcsöt is használhatsz a szörpös mixedbe, próbálgasd bátran az ízkombinációkat!

Uborkás, szörpös ital

A kulacsodba tegyél sima vizet, majd vágj bele 8-10 szelet uborkát és egy gerezd lime-ot. Hagyd állni 15-20 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, és jól lehűljön az italod.

Ehhez az alaphoz önts olyan Pölöskei szörpöt, ami szerinted passzol hozzá – mi a bodzát és a citrusfélék ízeit ajánljuk neked. Az italod tele lesz vitaminnal, a nagy melegben garantáltan jól fog esni!

Tipp: Szerezz be olyan kulacsot, ami jól tartja a hideget, mert praktikus, környezetkímélő, mindig kéznél lesz és újratölthető Pölöskei szörppel!

Jeges szörp-smoothie

A jeges smoothie-nak nincs párja, elkészítése pedig pofonegyszerű! Dobálj a turmixgépbe válogatott gyümölcsöket, például áfonyát, epret, szedret, ribizlit, adj hozzá jégkockákat és öntsd fel Pölöskei szörppel, majd turmixold össze. Az almaszörp, a mangó vagy a citrus mix biztosan jó alap lesz bármilyen shake-hez, de kísérletezz bátran!

Tipp: Készíts reggel dupla adagot, így amikor délután hazaérsz, már készen vár a hűsítő italod. Hidd el, nagyon hálás leszel magadnak! 🙂

Levendulás limonádé

A vakteszten 1. helyezést kapott házi limonádé szörpünkkel megér még egy próbát, hogy lehűtsd a forró, nyári napokat. Hát hogyha még megspékeled egy kis levendulával, mert akkor biztosan rá is fogsz kattanni. Készítsd el a szörpöt, majd tegyél hozzá egy szűk evőkanál levendula virágzatot.

Tipp: Érdemes egy jó nagy kancsóval készíteni belőle még előző este - egyrészt hogy jól le is hűljön, másrészt hogy a levendula íze is igazán kiérződjön, mikor iszod.

Házi limonádé gyümölcsös ízekkel kombinálva

Számodra az a limonádé a nyerő, amit saját magad készítesz el? De mi lenne, ha most feldobnád gyümölcsös ízekkel? Erre pont jó lesz a Pölöskei szörp, és abból is a narancsos, bodzás, málnás, szamócás verziót ajánljuk. Egy pohár limonádéba csak egy evőkanálnyi kell belőle.

Tipp: Amilyen szörppel feldobod a limonádédat, olyan gyümölcsből darabolj is bele néhányat!

Hideg málnatej

A szülők egyik kedvenc tejes itala ilyenkor a jegeskávé, de ha a gyerkőc is imádja a tejet, akkor neki pedig próbálkozzunk meg a hideg málnatejjel. Egy pohár tejhez 4-5 szem málnára lesz szükség, egy teáskanál Pölöskei málnaszörpre, és kész is!

Tipp: Ízben még a szamóca, fekete ribizli, meggy, narancs és barack passzol a tejhez. Kísérletezzetek a szörpjeinkkel bátran!

További hasonló témákért böngészd át a blogunkat és a facebook oldalunkat!

Pssz! Figyelj csak. Ezen a zárt listánkon olyan családi tippeket osztunk meg, ami minden szuperanya álma!
Elmondjuk mit tegyél, ha nem akar inni a gyerkőc. Megmutatjuk, hogyan teheted csodássá az első iskolás napjait, szörpös recepteket adunk és még sok mást is. Hasznos tippek, kövess minket!
[gravityform id="1" title="false"]

Szeretünk az élen járni.

Ezért a szörpüzemek közül elsőként tettük lehetővé az internetes szörprendelést Magyarországon.

Rendeld meg pakkban:

pölöskei szörp webshop
A Pölöskeinél ámulatba ejtően sok és különleges gyümölcsöt használunk, hogy megunhatatlan szörpöket készíthessünk a családodnak, hiszen Magyarországon nálunk találod a legszélesebb ízválasztékot.
TUDJ MEG TÖBBET RÓLUNK

Feliratkozás

[gravityform id="1" title="false"]
Pölöskei Italgyártó Zrt. © Minden jog fenntartva – 2024.